Én is tudom ezt a járművet vezetni?

Bármennyire is hihetetlen, a lakóautók személyautónak minősülnek, és ennek számos előnye van. A legfontosabbak, hogy „B” kategóriás jogosítvánnyal vezethetők, a személyautós sebességhatárokon belül lehet velük közlekedni, és az autópálya díjak is barátságosabban alakulnak, mint a nagyobb járművek esetében.  Az autó teherautós mérete azért némi óvatosságra int. Egy bérautó általában az alábbi maximális paraméterekkel rendelkezik: hossz: 700 cm, szélesség: 235  cm, magasság: 320 cm.

Vezetéséhez szükséges valamennyi rutin és megfontoltság, ezért a bérbeadók általában kikötnek néhány év vezetői gyakorlatot (2 év), és egy alsó korhatárt (25 év), ami alatt nem járulnak hozzá az autó vezetéséhez, és ezt szerződésben is rögzítik. Azért nem kell megijedni! A lakóautókat műszaki és ergonómiai szempontból úgy alkották meg, hogy nagyon felhasználóbarát módon segítsék a vezetőt a jármű könnyű irányításában.

Ha Ön még soha nem vezetett személyautónál nagyobb járművet, nyugodtan beszélje meg a bérbeadóval, hogy mikor tud egy próbaútra lehetőséget biztosítani. Kérjen tanácsot! Tapasztalt lakóautósként bizonyára szívesen el fogja mondani Önnek, hogy mire kell figyelnie vezetés közben, és melyek a legfontosabb veszélyforrások. Néhány kilométer alatt meg lehet barátkozni a járművel, de a méreteiről soha nem szabad megfeledkezni! Senki sem született lakóautó pilóta, valószínűleg Ön sem. Bonyolultabb manőverekhez, tolatáshoz feltétlen kérjen segítséget! A baj többnyire a túlzott magabiztosságból fakad.

Vissza

© 2018 VIP Lakóautó. All Rights Reserved. Designed By Krisz