Mit tartalmaz a bérleti díj, és milyen egyéb költségek merülhetnek fel?

Nagyon fontos, és még a szerződéskötés előtt tisztázandó ez a kérdés. A bérbeadók a szezontól függő napi bérleti díjat állapítanak meg, és kikötnek minimális bérlési időtartamot. Több hetes bérlés esetén a napi bérleti díj többnyire csökken. A főszezoni napi bérleti díjak általában nem tartalmaznak km korlátozást, előfordul azonban, hogy átlagos napi limitet határoznak meg, (pl. napi 300 km) ennek átlépése esetén már külön km-díjat kell fizetni, ami egy hosszabb körutazás esetén igen tetemes összeg lehet. Érdemes előre kalkulálni vele, nehogy meglepetés érje Önt az autó visszaadásakor.

A bérleti díj burkolt növelésének számos módja van. A szolgáltatást fel lehet darabolni úgy, hogy a végén szinte áttekinthetetlenné válik, hogy mennyit is kell fizetni valójában. Ha túlságosan alacsony a bérleti díj a piaci átlaghoz képest, akkor kezdjen el gyanakodni, hogy valami más jogcímen fognak jelentkezni a költségek. Mi lehet ez? Jármű előkészítési díj, külső, belső takarítás, WC ürítés, biztosítási díjak, gázpalackok töltése, WC kemikália ára, téli csomag, kerékpártartó, kemping bútorok vagy TV, DVD bérleti díja, stb.

Ezek egy részéért természetesen csak akkor kell fizetni, ha Ön igénybe is veszi a szolgáltatást. Kérdezze meg, hogy mi tartozik az alap felszereléshez, és miért kell külön fizetni. Nagyon fontos, hogy vegye számba az összes költséget, és vetítse egy napra, hogy a különböző ajánlatok jól összehasonlíthatóak legyenek. Tisztázza a bérbeadóval azt is, hogy mit kell előre és mit utólag fizetnie. A félreértések mindkét fél számára kellemetlenek lehetnek, és Önnek sok pénzébe kerülhetnek.

Vissza

© 2018 VIP Lakóautó. All Rights Reserved. Designed By Krisz