Mire figyeljek a bérleti szerződés megkötésekor?

Soha ne béreljen úgy lakóautót, hogy nem köt bérleti szerződést a bérbeadóval! Ezen a piacon is vannak kalózok, akik „baráti alapon” kölcsönöznek Önnek egy autót olcsón, ami aztán tragikusan drága lehet egy baleset esetén, ha nem fizet a biztosító, és az Öné minden felelősség. Ne kockáztasson!

A bérbeadó cégek általában egy igen részletes, jogilag helytálló, minden lehetséges esetre kiterjedő bérleti szerződést kötnek az ügyféllel. 10-12 milliós járművekről van szó, ezért nem lehet elég komolyan kezelni ezt a témát. Soha ne írjon alá olyan szerződést, amit nem olvasott el! Lehetőleg kérje el előre a szerződést, hogy legyen ideje áttanulmányozni, és ha valami nem világos, tegye fel a kérdéseit. Amennyiben változtatni szeretne valamin, vagy ki szeretné egészíteni a szerződést,  beszélje meg a bérbeadóval, ha nem sérti az ő érdekeit, biztosan bele fog egyezni.

Ha nagyon egyoldalúnak találja a szerződést, amely kizárólag a bérbeadó érdekeit tükrözi, inkább ne írja alá, és keressen egy tisztességes céget, akinek fontos az Ön elégedettsége is.

Ne feledje, bármilyen vitás eset merül fel, a bérleti szerződés lesz az az elsődleges dokumentum, amire hivatkozhat, amely szerint Ön a jogait érvényesítheti.

Vissza

© 2018 VIP Lakóautó. All Rights Reserved. Designed By Krisz