Milyen biztosításokkal kell rendelkeznie egy lakóautónak, és azok mire terjednek ki?

A legfontosabb: Soha ne béreljen olyan autót, aminek nincs külföldön is érvényes kötelező felelősség biztosítása, és legalább azokra az országokra érvényes Casco biztosítása, ahová Ön utazni szeretne! Ha ezt nem veszi figyelembe, óriási felelőtlenséget követ el.

A bérbeadó cégek természetesen rendelkeznek a szükséges biztosításokkal, de azért ezek érvényességéről nem árt tájékozódni. A kötelező biztosítás érvényességét a forgalmi engedélyben található szelvényen kívül, egy úgynevezett nemzetközi zöldkártyával is igazolni kell, amit közúti ellenőrzéskor vagy határátlépéskor elkérhetnek. A Casco biztosítás a saját hibás károk enyhítésére nem kötelező, de feltétlen ajánlott.

A lakóautók magas értéke miatt a biztosítás önrésze sem csekély. Általában 200 ezer Ft, vagy a kárösszeg 10%-a közül a magasabb érték, vagyis a kisebb értékű károkat teljes egészében Önnek kell megtérítenie. Érdemes nagyon odafigyelni arra, hogy a biztosítás mely esetekre nem terjed ki, és mikor tehető kizárólag Ön felelőssé. A Casco biztosítás nem vállal felelősséget a kocsiban hagyott tárgyakra, az Önök személyes holmijaira. Ezekre kiegészítő biztosítást ajánlunk, amit a lakóautóban utazó személyek  balesetbiztosításával együtt célszerű megkötni.

Az EU országokba utazók számára  feltétlenül javasolt az Európai Egészségbiztosítási Kártya kiváltása (nemzetközi TAJ kártya), amely a Magyarországon  ingyenesen igénybe vehető orvosi ellátást terjeszti ki az Unió államaira is. A kártya az OEP-től felnőttek és gyerekek számára is igényelhető.

Vissza

© 2018 VIP Lakóautó. All Rights Reserved. Designed By Krisz