Hogyan tudom majd kezelni a lakóautó berendezéseit?

Egy lakóautó jóval összetettebb szerkezet, mint egy személyautó, de alapfokú műszaki érzékkel már el lehet boldogulni a kezelésével. Az alváz gyártója részletes használati utasítást és kezelési kézikönyvet ad az autóhoz, amit magyar nyelven is meg kell kapnia. Erről az importőrnek gondoskodnia kell. Apróbb javítások, mint egy biztosíték vagy egy izzó csere, ez alapján önállóan is elvégezhető. Bonyolultabb javításokra semmiképpen se vállalkozzon, még akkor sem, ha Ön szakember, bízza ezt szakszervizre.

A lakótérben az otthonról jól ismert berendezések köszönnek vissza, kezelésük viszont esetenként jelentősen eltérhet a megszokottól. A lakótér, a tőle elvárt funkcióknak megfelelően önálló gáz, víz, szennyvíz, elektromos és fűtési rendszerrel, valamint egyre gyakrabban légkondicionáló berendezéssel is rendelkezik. A készülékek kezelését, karbantartását, a lakóautóban való tartózkodás és utazás szabályait, biztonsági előírásokat, praktikus tanácsokat a felépítmény gyártója által összeállított részletes kezelési utasítás tartalmazza, melynek a magyar fordításáról szintén az importőrnek kell gondoskodnia. Ezt a dokumentumot az autóval együtt meg kell kapnia. Ha a kézikönyv létezik elektronikus formában is, kérje meg a bérbeadót, hogy küldje el Önnek. Előzetes tanulmányozása sokat segíthet az ismerkedésben.

Nagyon fontos, hogy nem csak elméletben, hanem a gyakorlatban is meg kell tanulnia az autó kezelését. Szánjon rá elegendő időt! Különösen, ha először bérel lakóautót, ne hagyja az utolsó pillanatra! Az utazás megkezdése előtt egy-két héttel egyeztessen időpontot a bérbeadóval, aki készséggel elmagyarázza, és a gyakorlatban is megmutatja Önnek a berendezések kezelését. Bizonyára Ön is szívesebben olvas izgalmas regényeket a nyaralása során, mint egy száraz használati utasítást.

Vissza

© 2018 VIP Lakóautó. All Rights Reserved. Designed By Krisz