Mi a teendőm műszaki hiba esetén?

Amennyiben a lakóautó még nem múlt el két éves, akkor érvényes rá a gyári garancia és az assistance szolgáltatás. Ez nagyban megkönnyíti, és összehasonlíthatatlanul olcsóbbá teszi az Ön számára a probléma megoldását. Ezért is ajánlatos olyan autót bérelni, ami garanciális, még akkor is, ha ez némileg drágább. Amennyiben az autó mozgásképes, biztonságosan lehet vele közlekedni, valamint a meghibásodás nem lehet további károk forrása, akkor célszerű a legközelebbi szakszerviz  felkeresése és a hiba kijavíttatása. A szervizek listájának és a garancia füzetnek benne kell lennie az autóban, amit indulás előtt, a többi fontos dokumentummal együtt mindenképpen ellenőrizzen!

Ha az autó mozgásképtelen, balesetveszélyes, vagy használata  további  meghibásodást okozhat, akkor az assistance szolgálatot kell értesíteni a megadott telefonszámon. Készüljön fel rá, hogy magyarul nem sokra fog menni velük. Általában az Ön tartózkodási helyét, az autó típusát, rendszámát, esetleg alvázszámát és a hiba okát fogják kérdezni valamelyik világnyelven. Ha ez gondot okoz, kérjen segítséget a bérbeadótól, azon az ügyeleti számon, amit rendkívüli esetekre meg kellett kapnia indulás előtt. Amennyiben a hiba a helyszínen nem javítható, a legközelebbi szakszervizbe szállítják a járművet. Az autó biztonságos tárolásáról, az utasok és csomagjaik elhelyezéséről, ha szükséges, szállás biztosításáról, esetleg a hazautazás megszervezéséről is az assistance-nak kell gondoskodnia.
Fontos tudnivaló: Az üzemanyag pótlását kivéve, a bérlő  semmilyen esetben nem köteles a számlát készpénzben kiegyenlíteni az assistance szolgáltatónak.

Amennyiben olyan hiba következik be, ami garanciális keretek között nem rendezhető, a javítás szükségességét előzetesen egyeztesse a bérbeadóval, és mindenképpen kérjen számlát, amit a bérbeadó megtérít, kivéve, ha az Ön gondatlanságából vagy autófeltörésből származik a hiba vagy a sérülés. Önnek, mint bérlőnek, számolnia kell azzal, hogy egy viszonylag új és rendszeresen karbantartott lakóautó is meghibásodhat, és erről a bérbeadó sem tehet. Mivel nagy értékről van szó, a  tulajdonos mindent el fog követni az autó állapotának, biztonságának megóvásáért, de egy rendkívüli helyzetben az Ön együttműködési készségére is feltétlenül szükség van.

Vissza

© 2018 VIP Lakóautó. All Rights Reserved. Designed By Krisz